26 Kasım 2009 Perşembe

Manchester United'ın Türk sevgisi

Bizim memleketin 3 büyük takımı vardır, bilirsiniz.
*Galatasaray
*Fenerbahçe
*Beşiktaş

Tarih içerisinde bu üç ekibimiz yazdığım sırayla feci halde Manchester United'ın canını sıkmıştır. Neler mi?

20 EKIM 1993

Manchester United - Galatasaray

* Yer şeytanların mabedi old trafford. Muhtemelen o gün oraya gelen hiç bir Manchester United seyircisi olacakları tahmin etmiyordu. Hele ki maçta goller arka arkaya gelip skor 2-0 olunca Manchester seyircileri muhtemel bir farkı konuşmaya başlamışlardı. Şimdi kelimelerin kifayesiz kaldığı o güzel maçı bir kez daha hatırlayalım.



Bu harika maçın ardından rövanş maçında Ali Sami Yen stadında ki maç 0-0 sonuçlanmış ve Manchester United, Galatasaray tarafından kupadan elenmişti. Uefa bu maçın ardından radikal değişiklere gidip tüm eleminasyon statüsünü değiştirmiş ve seri başı uygulamasını yürürlüğe koymuştu.

Gelelim ikinci büyük Manchester zaferine.

30 EKIM 1996

Manchester United - Fenerbahçe

* Yer yine tanıdık! Old'dayız. Sahasında 40 yıldır kimsenin bileğini bükemediği Manchester United karşısında grupta o sezon pek de iç açıcı işler yapmayan bir Fenerbahçe vardı. Yine kibirli İngilizlerin aklında muhtemelen olmayan tek bir sonuç vardı o da kaybetmek. Mümkün müydü? -EVET. Elvir Boliç'i bir kez daha anarak o karşılaşmanın golünü hatırlayalım.



Bu maçın ardından Manchester United muhtemelen bir daha erişilmesi çok zor bir rekoru tarihe gömmek zorunda kaldı. Sir Alex Ferguson'a sorulsa muhtemelen en çok içini acıtan maçların başında hiç kuşku yok ki bu olacaktır.

Son olarak en taze galibiyetimize gelelim.

25 KASIM 2009

Manchester United - Beşiktaş

Yer, Kırmızı Şeytan yuvası. Şampiyonlar Ligi grup elemelerinde çıkmayı çoktan garantiliyen Manchester United ile Avrupa'da yoluna mutlaka devam etmek isteyen ve bunun için kazanmaktan başka çaresi olmayan Beşiktaş karşı karşıya geldi. Maç öncesinde muhtemel bir CSKA Moskova puan kaybını bekleyen Beşiktaş, Rusya'dan gelen haberle üzülmüştü. CSKA Moskova evinde Wolfsburg'u 2-1 yenerek puanını 7 yapmış, henüz 1puanı bulunan Beşiktaş'a Manchester'ı orda yenmekten başka çare bırakmamıştır.



...ve Beşiktaş gereğini yapmıştır.

1 yorum:

  1. Evet Beşiktaş'm yaptı işte (: Adamları kendi sahasında yendi .. Ve ben senin ilk takipçin oldum (:

    YanıtlaSil