3 Aralık 2009 Perşembe

Maçın Ardından,Twente-Fenerbahce

Maç öncesi puan tablosuna ve kalan maçlara bakıldığında Fenerbahçe'nin favori olduğu bu gruptan çıkmasının kolay olduğu bi gerçekti. Fakat burda kaybedilecek bir 3 puan ve beraberinde gelecek bir Sheriff galibiyeti son maçı zora sokabilirdi. Korkulan olmadı ve Fenerbahçe Lugano'nun attığı golle maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Maça bakacak olursak eğer sonuç bizim için ciddi bi yanılgı. Fenerbahçe, Galatasaray maçından sonra aşağı doğru bir ivme içerisinde bu kaçınılmaz bir gerçek. Gerek oynadığı futbol gerekse saha içi organizasyonlarında büyük yetersizlikler sonucu, oldukça fazla puan kaybetti. Burada Daum'un kadroyu yeterli rotasyondan faydalanarak kullanmadığı, yanlış taktikle çıktığı bir sürü yazıldı çizildi. Bugün de gördük ki Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor. Alex'in son bir kaç maçtır isteksiz hal ve tavırlarına rağmen 11'de sürekli yer buluyor olması ve beraberinde klübede bekleyenlerin umutsuz oturuşu takımın ileriki süreçlerde daha da fazla bocalayabileceğini gösteriyor hiç kuşku yok ki.

Formsuz Güiza'nın yetersizliğini bizler görüyor olsak da Daum'un antrenmanlarda bizim henüz sahada göremediğimiz birşeyleri görüyor olduğunu düşünüp forma şansını sürekli Güizadan yana kullanıyor. Beraberinde klübede kalan Semih'i artık konuşmaya gerek yok.

Maç içerisinde Twente tamamen maçın hakimiydi. İlk yarı bittiğinde Güiza'nın ilk dakikalar içinde kafa vuruşu dışında hemen hemen hiç bir atağı yok gibiydi. Bu süreç içerisinde Twente bir çok fırsattan da yararlanamadı. Maçın genelinde bu görüntü çok fazla değişmese de duran toptan bulduğu gol Fenerbahçe için büyük bir şanstı. Kaleci Volkan'ın ikramı, Carlos'un müthiş çabası gibi etkenleri de maç içinde hatırlıyoruz. Önde basan takımlara karşı ciddi bir zaaf içinde olan Fenerbahçe'nin bu şekilde bir üst turda çok fazla zorlanacağını düşünüyorum.

Son olarak bugün ki gazete manşetlerine şöyle bir bakıyorum da, "özellikle" Hürriyet gazetesi spor servisi bizlerden çok başka bir maç izlemiş olacak ki, "Daum bu işi biliyor!" , "Farkı kaçırdık!!" gibi anlam veremediğimiz manşetlerle doldurmuş sayfalarını. Sevgili Ercan Saatçi, ya objektiflikten sanırım biraz uzak ya da akşam yanlış maçı izlediler tüm spor servisi olarak. Onlar bu şekilde manşetler atsada yorumlar kısmında ki Fenerbahçe taraftarlarının isyanlarının üstünü nasıl örtecekler bunu da merak etmiyor değilim.

Fenerbahçe'ye bir üst turda başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder