11 Şubat 2010 Perşembe

Boş boğaz

Galatasaray kupadan elendi. Bir kaç haftadır süre gelen kötü sonuçların neticesine bir de kupadan elenme eklenince, bazı kesimlerden çok garip sesler yükselmeye başladı.
Bildiğiniz gibi Galatasaray devre arasında transferler yapmış bu transferler neticesinde bazı oyuncularla yollar ayrılmıştı. Linderoth'un gidişinde kafalarda hiç bir soru işareti olmazken, Nonda'nın takımdan ayrılışından sonra bazı kesimler "ee, nasıl olcak?" diye sordu ama sustu. Bu susmanın en önemli sebebi ise Nonda yerine transfer edilmiş olan Jo ve Dos Santos'un takıma katılmasıydı. İlk etapta gayet herkes memnundu. Sorun giderilmiş, ağır oynayan, takımın ritmini "bozduğu" düşünülen Nonda gönderilmişti.

Aradan geçen bu süre içinde alınan sonuçlar ve kupada beklenenden çok önce havlu atılması sebebiyle bir an da herkes "Nonda Fan" oldu. Başlıca eleştiriler, Nonda olsaydı ile başlayan cümlelerden kurulmaktaydı. Bu kişilerin ve çoğu futbol severin atladığı en büyük nokta ise tüm bu olan bitenden ziyade, Galatasaray'ın orta saha ritmini yitirmiş olmasından ibaretti. Topa hükmeden, maç boyu topu ayağında tutan Galatasaray görüntüsünde olmamasının sebebi bir forvet eksikliğinden ziyade bu bölgede yaşanan aksaklık olduğunu henüz kestiremedik. Kaldı ki bu maçta takım olarak çok istekli ve iyi çalışan bir Galatasaray orta sahasının nasıl "forvetsiz" 3 gol bulduğuna şaşırmamak lazım. Bugün sadece top Antalya'yı sevdi ve ilk maçın avantajını iyi kullanarak turu atlamayı başardı.

Tüm olan biten bundan ibaret değerli okur, uyandırdım afedersiniz.

Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder