15 Ocak 2010 Cuma

321

Dün, Türk futbol tarihi için unutulmazlar arasında yerini aldı. Yapılan yayın ihalesi sonucunda Digitürk 2014 yılına kadar Türkiye 1.liginin yayın haklarını yıllık 321 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, özerkleştikten sonra kendi bünyesi içinde yaptığı çalışmaların meyvesini artık çok daha net alıyor. Bugün GSGM'nin bütçesinin çok daha üstünde bir rakama ulaşabilmesi bunun en büyük göstergesi hiç şüphesiz ki.

14.01.2010 tarihinde yapılan yayın ihalesi sonucunda Türk Futboluna aktarılmak üzere yaklaşık senelik 400 milyon dolar civarında bir kaynak yaratılmıştır. Şu an Avrupa'ya baktığımız da ödenen bedeller az gibi görünse de ligimizin kalitesine kıyaslanırsa eğer inanılmaz büyük bir para olduğunu görmezden gelemeyiz. Bir önce ki yayın ihalesinin bedelinin "YÜZDE 126" artış göstermiş olması da ayrı bir konu.Peki bu kadar büyük, Türk futbol tarihinin en büyük kaynağı ne kadar verimli kullanılacak? İşte bizim içinden çıkmamız gereken en önemli konu bu.

İhale yapıldıktan sonra Lig Tv'de Melih Şendil ile Şansal Büyüka'nın programını izledim. Şansal Büyüka önemli tespitlerde bulundu. Bunlardan en güzeliyse, kulüplerin bu ligin seyir zevkini arttırmak için ne yapması gerektiğini biliyor mu diye sorguladığı bölümdü. Sayın Büyüka çok haklı. Bugün dışarıda şu takımlara şu kadar para ödeniyor biz de ki de bir şey mi diye söylenenlere verilmesi gereken en önemli cevabı da beraberinde getiriyordu Sayın Büyüka; "Bugün İngiltere ligini yayınlamayan ülke yok,biz 3 büyüklerin maçlarını bile satamıyoruz!" Bunun üzerine bir söz söylemenin de pek manası yok gibi.

Sonuç olarak bu büyük kaynağın nasıl kullanılacağını, ülke futbolunun 2014 yılında ki ihalede gerçekten verilen bu değeri hak edip hak etmediğini bir kez daha sorgulayacağız.

Hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder